Kuka minä olen?

Olen Rajamäen Ari, syntyperäinen virtolainen ja asun kotitilallani Kurjenkylässä yhdessä vaimoni kanssa.

Olen jo saavuttanut virallisen eläkeiän, mutta kun virtaa riittää, niin auttelen aktiivisesti maa- ja metsätalouden töissä toisella paikkakunnalla asuvaa ja työskentelevää tytärtäni, Kurjenkylässä sijaitsevan sukutilan jatkajaa.

Maa- ja metsätalous ovatkin lähellä sydäntäni. Metsätyöt ovat mitä parhainta ajankuluaja sopivat hyvin myös kunnon kohottajaksi.

Olen harjoittanut myös pienimuotoista koneurakointia viime vuosiin asti.

Olen henkeen ja vereen kylätoiminnan kannattaja Toimintakenttänäni ovat olleet erilaiset kylähankkeet, kuten Virtain kylien yhteinen Maaseudulla on elämää, jonka pohjalta ja aloitteestani perustettiin Virtain kylien kehittämisyhdistys vuonna 2005. Olin myös saattamassa alulle hyväksi havaittua kylien valokuituhankkeiden rahoitusmallia. Niiden eteenpäin vieminen on tukenut kylien kehitystä ja niiden säilymistä asuttuina.

Vuodesta 1979 lähtien toimin yli 20 vuoden ajan kodinkonekauppiaana ja -huoltoyrittäjänä. 2000-luvulla olen toteuttanut itseäni rakennuksilla ja sain kokemusta myös taksikuskin ammatista. Viihdyn parhaiten liikunnallisten harrastusten parissa.

Oman paikkakunnan parhaaksi

Lähdin ensimmäistä kertaa ehdolle kirkollisvaaleihin vuonna 1990 ja tulin valituksi kirkkovaltuustoon ja -neuvostoon. Sitä polkua riitti 20 vuoden ajan.

Poliittinen vaikuttaminen alkoi kiinnostaa entistä enemmän.

Vahvan keskustalaisen katsantokannan olen oppinut työskennellessäni Kurjenkylän pelloilla ja metsissä pikkupojasta lähtien. Siemen ajatusmaailmaan on tullut jo äidinmaidossa, sillä suvussamme on ollut keskustalaisia ja maalaisliittolaisia valtuutettuja vuosisatojen saatossa useita.

Vuodesta 2000 lähtien olen tullut valituksi kaupunginvaltuustoon ja 12 vuotta kaupunginhallituksessa ovat antaneet vankan kokemuksen ja paljon hiljaista tietoa.

Teknisessä lautakunnassa olen saanut olla mukana 20 vuotta.

Aivan uutena aihepiirinä itselleni tuli sosiaali- ja terveyspuoli, kun minut valittiin
vuonna 2015 lähtien Keiturin Sote Oy:n hallituksen puheenjohtajaksi.

Olen toiminut myös 4 vuotta Nuorisokeskus Marttisen hallituksen puheenjohtajana sekä
8 vuotta keskustan valtuustoryhmän puheenjohtajana.

Muista luottamustoimista vuosien varrelta mainittakoon Kurjenkylän kyläyhdistyksen puheenjohtajuus, Virtain yrittäjien ja Virtain Urheilijoiden hallituspaikat, pesäpallojaoston puheenjohtajuus sekä Lions clubin presidenttinä toimiminen.